Egy nagyon jó hangulatú Stílusestet tartottunk tegnap a Manooka Kávézóban, Tomasovszky Andrea,  szín és stílustanácsadó vezetésével.

Andi rengeteg nőnek segített már felépíteni a stílusát és ezzel együtt az önbizalmát, tegnap pedig bevezetett minket a színek rejtelmeibe.
Megtudtuk például azt is, hogy a fekete blézer csak nagyon kevés nőnek áll jól. Helyette célszerű inkább sötétkéket, vagy a színtípusunknak megfelelő árnyalatot választani.

 

 Mik azok a színtípusok?

 

Az évszakelmélet megalkotása Johannes Itten, svájci festő nevéhez fűződik, aki észrevette, hogy a diákjai olyan tónusú képeket festenek, ami összhangban van a külső megjelenésükkel. Az elmélet szerint a színek 4 csoportra oszthatók: tavasz, nyár, ősz és tél. A 80-as években ezeket további alcsoportokra osztották, így ma már 12 színcsoportot különböztetünk meg.

Az, hogy melyikbe tartozunk, könnyen kideríthető egy színkendős tanácsadás során. Erre azért van szükség, mert a típusunk a hajunk és szemünk színétől, illetve a bőrünk tónusától függ, és nem attól, hogy melyik színeket kedveljük igazán.

12 osztatú színkör

Mi történik, ha a színtípusod szerint öltözöl?

 

Ha nem az aktuális divat szerint, hanem a saját személyiségednek és színtípusodnak megfelelően öltözöl, ragyogni fogsz! Az emberek lépten nyomon dicsérik majd a külsődet. Egy üde, élettel teli személyiség benyomását fogod kelteni. A ruháid nem fognak sápasztani, sem túlharsogni. Egyszerűen harmonikusan és pont jól fogod magad bennük érezni.

Beszéljenek helyettünk a tegnapi Stílusesten készült képek! A lányok egy korábbi tanácsadáson megállapított típusuknak megfelelő szetteket mutattak be (bal oldali képek), amikben valóban ragyogtak. Majd megmutatták azt is, hogyan öltözködtek a tanácsadás előtt (jobb oldali képek).

 

stílus est eger
stílus est eger
stílus est manooka kávézó eger
stílus est manooka kávézó eger

Az este során rengeteg hasznos információval lettünk gazdagabbak, és a zokni + szandál jelenség miértjét is megfejtettük. Nézzétek meg a galériát és ha kedvet kaptatok hozzá figyeljétek a Facebook oldalunkat, ahol hamarosan közzétesszük a következő Stílusest időpontját.